Oldalunk a felhasználói élmény fokozása érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt találja. Elfogadom
Termékek Menü

Te ismered a tökéletes limonádé receptjét? Nézd meg!

Biztos ismerős az az érzés, amikor eszedbe jut, hogy milyen finom limonádét szolgáltak fel neked a nyaraláson, vagy milyen intenzív ízű koktélt fogyasztottál a legutóbbi buliban. Van elképzelésünk róla, hogy hány alkalommal próbáltad már meg ugyanazt az íz világot visszahozni, sikertelenül.

Elárulunk egy titkot. Pontosabban kettőt. Először is tudnod kell, hogy mi a valódi limonádé alapja. Az alaprecept hozzávalóival már magad is tisztában lehetsz, itt leginkább az arányokra érdemes odafigyelni.

Limonádé alaprecept

Az alaprecept 5 bögre víz, 2 kifacsart citrom leve, 2 kifacsart narancs leve, 1-1 citrom és narancs húsa. Ezek mellett szükséges még olyan gyümölcsöt is hozzáadni, amilyen ízesítést választasz. Ez lehet például ananász, kiwi, őszibarack vagy más. A cukrot, illetve cukorszirupot most szándékosan kihagyom, hiszen ennek helyettesítésére sokkal jobb módszerek léteznek.

Limonádé szirup

Itt jön a következő nagy lépés, az íz fontossága.

Ha tudjuk, hogy általában milyen ízeket kedvelünk, érdemes beszerezni abból gyümölcspürét, szörpöt vagy szirupot, hiszen egész nyáron jó szolgálatot fognak tenni. A nyári szezonban a különböző egzotikus gyümölcsökből készült limonádék a legnépszerűbbek, ezekhez azonban minden esetben szükséges kiegészítő a püré vagy szirup. Ennek több oka is van, de a legfontosabb az, hogy ezek a déli gyümölcsök csak nagy mennyiségben tudnak egy minimális ízt adni a limonádénak. Ha valódi íz élményre vágysz, olyanra, mint amit fent olvastál, mindenképp szerezd be a kedvenc ízesítőidet! Ma már kedvedre válogathatsz mindenféle íz közül! Ha beszerezted a szükséges alap-kiegészítőt, kedvedre variálhatod a limonádét. Tehetsz bele kevesebb szirupot cukorral kiegészítve, vagy kizárólag szirupot, az intenzívebb íz érdekében. A limonádék alapvető tartalmi elemei a mentalevél és a citromfű, ezeket nem csak díszítésre, hanem az italok ízesítésére is gyakran használják. Bátran vásárolj be ezekből! Még ha nem is használod fel őket, az illatuk csodát tesz a lakásban! Ha a szirup mellett úgy érzed, hogy édesítenéd a limonádét, használj a kristálycukor helyett nádcukrot, vagy akár mézet is!

Egy fontos tippünk akad még, így a végére!

Ha rendszeresen, akár napi szinten fogyasztod a limonádét, figyelj oda, hogy a folyadékba áztatott gyümölcsök héját eltávolítsd. Az általunk megadott receptben nem véletlen szerepel az, hogy a gyümölcsök húsát add hozzá az alaphoz. A déli gyümölcsök nagy részét vegyszerekkel kezelik, amelyek esetében a legtöbbször nem elég az alapos mosás.

Kiváló minőségű szirupokat találsz nálunk..

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír