Barion Pixel
Elfogadod a cookie-kat? Ígérjük, nincs benne csokoládé és nem hízlalnak!!  winkKattints a "Kérem a sütiket" gombra! 

Feketeribizlis Almás Crumble

Feketeribizlis Almás Crumble
Ez a ropogós almás desszert a feketeribizli frissességével és a morzsa édességével kényeztet. 

Feketeribizlis Almás Crumble


Hozzávalók:
Almás réteghez
- 4 nagy alma, meghámozva és vékonyra szeletelve
- 30 ml Monin Feketeribizli szirup
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj

Morzsához:
- 100 g liszt
- 50 g zabpehely
- 75 g vaj, hideg és kockákra vágva
- 50 g barna cukor
- 1 csipet só


Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy közepes méretű tepsit.
2. Egy nagy tálban keverd össze az almaszeleteket a Monin Feketeribizli sziruppal, citromlével, barna cukorral és fahéjjal. Terítsd el egyenletesen az előkészített tepsiben.
3. Készítsd el a morzsát: egy tálban keverd össze a lisztet, zabpelyhet, barna cukrot és sót, majd add hozzá a hideg vajat. Morzsold össze az ujjaiddal, amíg a keverék durva morzsává nem válik.
4. Szórd a morzsát egyenletesen az almás keverék tetejére.
5. Süsd az előmelegített sütőben 35-40 percig, amíg a morzsa aranybarnára sül és az almák puhák lesznek.
6. Tálald melegen, esetleg egy gombóc vaníliafagylalttal.


Tippek:
Egy kevés extra Monin Feketeribizli szirupot csorgathatsz a tálalás előtt a desszert tetejére a még intenzívebb ízért.


Élvezd ezt a finom, őszi feketeribizlis almás crumble-t, ami biztosan elvarázsolja a vendégeket és a családot egyaránt! 

Az oldal tetejére