Hozzávalók (12 darabhoz):
• 200 g finomliszt
• 50 g cukrozatlan kakaópor
• 150 g kristálycukor
• 2 teáskanál sütőpor
• 1/2 teáskanál só
• 2 tojás
• 120 ml tej
• 80 ml olaj (pl. napraforgó vagy kókuszolaj)
• 100 ml Monin Kókusz szirup
• 100 g étcsokoládé darabok (vagy csokilencse)
• 100 ml forró víz
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy muffin tepsit papírkapszlikkal.
2. Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, kakaóport, sütőport, sót és kristálycukrot.
3. Egy másik tálban keverd össze a nedves hozzávalókat: a tojásokat, tejet, olajat és a Monin Kókusz szirupot.
4. Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és add hozzá a forró vizet. Keverd simára.
5. Óvatosan forgass bele 80 g csokoládédarabokat (a maradékot tedd félre a tetejére).
6. Kanalazd a masszát a muffin papírokba, kb. háromnegyedig töltve.
7. Szórd meg a muffinok tetejét a maradék csokoládédarabokkal.
8. Süsd 18-20 percig, vagy amíg a tűpróba során a tű tisztán ki nem jön.
9. Hűtsd a muffinokat a tepsiben 5 percig, majd helyezd őket rácsra teljesen kihűlni.
Tálalási tipp:
A muffinokat kókuszreszelékkel vagy egy kis extra Monin Kókusz sziruppal meglocsolva még különlegesebbé teheted!
Jó étvágyat!