Leírás és Paraméterek
MATCHA TEA – A ZÖLD TEA HAGYOMÁNYOS ÉS MODERN VÁLTOZATA
Fedezd fel a matcha tea élményét, ahogyan azt évszázadok óta Japánban készítik! A tradicionális tea-szertartás (chanoyu) varázslatosan nyújt egy kis szertartást a mindennapokba. Az autentikus készítési módhoz mindössze egy tálra (chawan), bambusz ecsetre (chasen) és kanálra (chashaku) van szükséged.
Hagyományos elkészítés:
Tedd a matcha port (2 chashaku kanál, azaz 1,5 g) a tálba, és öntsd le 100 ml forró vízzel (80 °C). A Chasen segítségével készíts gyors cikcakk mozdulatokat – mintha „W” vagy „M” alakot rajzolnál. Néhány másodperc múlva egy krémes, zöld, habos matchát kapsz, ami az igazi japán teaélményt nyújtja. Ha lágyabb ízre vágysz, egy kis víz hozzáadásával finomíthatod a teát.
Egyszerűbb, de ugyanolyan finom:
A modern élet rohanása mellett is elkészítheted kedvenc matcha teádat! Használj kézi tejhabosítót: egy lapos teáskanál matcha port (1,5 g) tegyél a csészébe, öntsd le 100 ml forró vízzel, majd keverd össze alaposan. Ha enyhébb ízre vágysz, adj hozzá még egy kis vizet, vagy akár gyümölcslevet, tejet. Egy teáskanál matcha porból 200-250 ml ital készíthető. A matcha erejét úgy szabhatod, ahogy neked tetszik – egy kis extra víz vagy egy csipetnyi tej, és kész is a tökéletes ital!
Fedezd fel a matcha varázslatos világát – legyen szó hagyományos, vagy modern elkészítésről, minden korty egy új élményt tartogat!