A szörpök már hosszú évtizedek óta édesítik meg a hétköznapokat és az esti kerti partikat egyaránt, de ezen kívül számos más lehetőség létezik arra, hogy egy igazán élvezetes frissítőt készítsünk. A széleskörű kereskedelmi folyamatoknak köszönhetően már rengeteg típusú déli, és más egzotikus gyümölcs is megtalálható hazánkban, és ami a legfontosabb, hogy nem csak akkor, amikor szezonja van. Azonban ezeknek a gyümölcsöknek többnyire nincs elég intenzív ízük, amelyet éretlenség, vagy a szezon hiánya is okozhat. Ilyenkor fontos, hogy a megfelelő gyümölcssűrítménnyel vagy sziruppal egészítsük ki az italt! Szükségtelen lenne egy halom cukorral édesíteni a limonádét, miközben a megfelelő sűrítménnyel, sokkal intenzívebb íz hatást érhetünk el!
1. Ananászos limonádé
Az elkészítéshez a mérce egy 2 literes kancsó. Hozzávalók: 15 dkg friss ananász felkockázva, 1 citrom és 1 db narancs kifacsart leve, majd további fél-fél citrom és narancs felkockázva. A felöntés előtt tegyünk hozzá kb. fél deciliter Dreamy ananászos gyümölcspürét. Az ajánlott mennyiséget ízlés szerint lehet változtatni. Édesítéshez használhatunk még cukrot, amennyiben szükséges. Ezután 2 liter csapvíz vagy szódavíz használata javasolt.
2. Görögdinnyés-mentás limonádé
Az elkészítéshez 2 literes kancsót használunk. A hozzávalók: 2 szelet (kimagozott) dinnye, 1 kifacsart citrom és egy narancs leve. A hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe és turmixoljuk le. A kiöntött gyümölcslevet Dreamy görögdinnyés gyümölcspürével tesszük még ízletesebbé. Ezután felengedjük szénsavas vagy szénsavmentes ásványvízzel. Jégkockával és mentalevelekkel díszítsük!
3. Rágógumi ízű limonádé, nem csak gyerekeknek!
A frissítőhöz készítsünk el egy limonádé alapot. Ehhez tetszés szerinti mennyiségű vízre, citromra és narancsra van szükség. A cukrot ebben az esetben felejtsük el, hiszen a nagyszerű ízt a Maison Routin rágógumi szirup fogja megadni. Ebből ízlés szerint tegyünk bele.
4. Levendulás limonádé
A limonádé elkészítéséhez szükségünk lesz a Maison Routin levendulás szirupjára, hiszen nincs az a mennyiségű szárított levendula, amely hasonló íz élményt tudna nyújtani. Öntsünk fel egy 2 literes kancsót vízzel, tegyünk hozzá két kanál mézet, 1 citrom levét, 1 narancs levét, és további 1-1 citrom és narancs húsát. Adjuk hozzá a levendulás szirupot, tetszés szerinti mennyiségben. Levendulával díszíthetjük.
5. Mangó limonádé
A Maison Routin Mangó szirup segítségével pillanatok alatt koktél partit varázsolhatunk otthonunkban. A limonádé alapja a szirup, amelyet egyszerűen csak hozzá kell adnunk a limonádé alaphoz, ami nem más, mint: a víz, citrom vagy lime, narancs keveréke. Édesíteni csak a szirup hozzáadása után érdemes, ha szükséges.